Terug naar agenda


Het verslag van de regiodag van 24 september 2006 bij Ton Meijer in Nijmegen

Dit verslag had bijna een kopietje kunnen worden van vorig jaar 25 september 2005.
Maar.... Regio Zuid gaat voor originaliteit. Wederom gekoesterd door de warme nazomerzon vond deze tot traditie verworden regiodag plaats bij R-evolutie, het mooiste luchtvaartmodelbouwmuseum (pfff) met de grootste verscheidenheid aan modellen van Ton Meijer in Nijmegen.

De vele bezoekers hadden behoorlijke inspanningen gedaan om allerhande modellen, deels gebouwd, mee te brengen. SIG Nederland oftewel de welbekende en ter plekke verzonnen 'Dutch's Boys': Jan Brussaard en Willem Groenewoud met o.a. twee Koolhovens FK 51's.

Ger Liebrechts had weer bonbons gesnoept en bracht een 6-tal superkleine vitrines met Duits legermateriaal mee (met dierennamen!).

Peter Rozendaal was helemaal uit Breda gekomen om zijn Westland Wessex (?) helikopter 1/72 te presenteren waarvan de afwerking en kleuren bijzonder was.

Op de aankomende Euro Scale Modelling in Nieuwegein willen we als regio Zuid de Tiger Moth in al zijn verscheidenheid presenteren. Hiertoe wordt de tafel speciaal gedekt oftewel een leuke stand opgebouwd. Ooit een Moth met straalmotoren gezien. Nee? Dan moet je echt komen! De eerste opzet (door Ton) van de display viel te bewonderen. Wel moeten vr die dag de beloofde Moth's aangeleverd worden, mannen!!

Marcel Platje is bezig met twee Sherman-tanks te bouwen, praktisch n en al resin met getst koperwerk en dat gaat leuk worden.

Mario Wens had last van MS-trekjes door andermaal een WWI-kitje op kleine schaal en heel gedetailleerd mee te nemen. Nu nog in elkaar zetten natuurlijk!

Zoals gebruikelijk werden veel ervaringen, nieuwtjes, tijdschriften en boeken meegebracht en wisselden dozen van eigenaar. Waar halen we de tijd en geld vandaan? Nederland moet op rozen zitten (zegt het kabinet van Peter-Jan). Op maaiveldhoogte was door familie Meijer nog een partytent neergezet met gebouwde modellen in de categorie 'Het Lamme Vleugeltje'. Doel: grabbelen in wat voor jou enige waarde heeft. Lees: spare parts! Een enerverende dag met doorlopend bezoek, natje en droogje en leuke sfeer. Een dag die wellicht gevenaard gaat worden als we in oktober bij Ger Liebrechts in Gennep op de Langeweg 39 te gast zijn. Dus volg de media (Polleke dus!) Voor nu, bedank ik namens iedereen Ton en Jacqueline voor de gastvrijheid van deze dag; ondersteund door de helpende handen van Elisabeth v.Eck.

Verslag:Hans Oostendorp
Foto's:Mario Wens
Opmaak:Ton Meijer

klik hier om de sfeer opnames te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2006.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.