Het verslag van de regiodag van 26 oktober 2006 bij Ger Liebregts in Gennep

Op 22 oktober had Ger Liebregts Ton Meijer het nakijken kunnen geven wat het aantal bezoekers betrof maar dat was niet het geval. Er was wel een bruggetje te nemen onderweg naar Gennep maar die stelde echt niets voor. Lag het aan de accommodatie die Ger te bieden had? Of de modellen die hij had gemaakt? Nee dus. Ze zijn zeer zeker het bewonderen waard! Tja, dan zal het fraaie nazomerweer de oorzaak zijn geweest die waarschijnlijk het overgrote deel van de Zuid-leden thuis hield. Goede excuses zouden natuurlijk kunnen zijn het winterklaar maken van huis en tuin of zelfs een model(letje) bouwen die af moest, om te laten zien op de ´Nationals´ van 4 november a.s.! Ik denk dan meteen aan al die Tiger Moth's versies die de Zuid-leden beloofd hebben te komen presenteren. Inmiddels weet ik dat de ´regiostand´ niet groot zal zijn maar wel leuk. Dus mensen neem have en gort mee en kom kijken! Goed, genoeg propaganda voor die dag. Weer ff terug naar Ger.
Een leuke opkomst en op één na geen meegebrachte modellen. Wie wel durfde?
Wel: Collin Campbell met zijn aluminiumgetinte Tiger Moth op drijvers. Nog niet af maar dat scheelt nog maar een haartje.
Elke bezoeker kon zich verlekkeren op de modellen van Ger. Een mixture van 1:72, 1:48 en 1:32 wat de vliegtuigen betreft, zowel civiele als voor de luchtverdediging en 1:72, 1:35 en 1:9 voor de militaire voertuigen. Dat Ger met betrekking tot het beschilderen een behoorlijk Pietje Precies is blijkt al snel. Van een kwast wil ie niet horen. Ger doet alles met het penseel. Overigens moet je wel het model onder de loep leggen om verschil te zien tussen het penseleren en het spuiten. Zo met het blote oog is er geen verschil. Menigeen liet dan ook zijn of haar sporen op de trap achter, ja, ja de modelbouwsters waren ook onder ons, en tussen het hapje en drankje moest men toch telkens wr naar boven het ´museum AIRMY´ in om te gluren, f om toch nog de twijfel uit zich weg te bannen om Ger van een ´Ouwe doos´ af te helpen.

Had Ton Meijer zijn ´aftersale´ met vleugellamme modellen, Ger had zoiets met ´rammelende wrakken´. Wie uitgekletst was kon zich even opfrissen achter een tijdschrift of een peuk opsteken (een slechte gewoonte die je moeilijk afleert) om zo weer een discussie te beginnen.
Je leest, beste lezer, het is goed te doen op zo'n dag van regio Zuid. Nog steeds enige angst om over die bezoekdrempel te komen? Hoeft niet, we bijten niet en bewonderen altijd je inspanningen.
Na deze bemoedigende woorden beëindig ik dit korte maar leuke relaas. Ger en Marjolein (de laatste is zijn persoonlijke vriendin, net als mijn vrouw maar net ff anders zoals al die andere vriendinnen) bedankt voor de gulle gastvrijheid en tot de volgende regio-ontmoeting waar Godfried Scheijvens ons welkom heet! Zijn adres is Karel Doormanstraat 55 in Scheijndel.

Verslag:Hans Oostendorp
Foto's:Mario Wens
Opmaak:Ton Meijer


terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2006.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.