Terug naar agenda


Het verslag van de regiodag van 26 november bij Godfried Schijvens in Schijndel

  
Met nazomerse temperaturen (26 november!!) werden de leden van regiodag Zuid zéér welkom geheten door Godfried Scheijvens in Scheijndel. Bij zijn domicilie aangeland werd de IPMS-vlag fier boven de grond vast gestoken alwaar deze vrolijk kon wapperen. (Je kunt de vlag ook in de grond steken maar dan wappert ie niet meer, bovendien wordt ie vies!)
Welnu, eenmaal binnen beland stond daar een tafeltje waarop de modellen konden staan. Een tijdje zag het er naar uit dat dit tafeltje voldoende zou wezen. Echter rond het middachtelijk (hoe verzin ik 't) uur bleek dit tafeltje vééééls te klein. D'r zijn van die broeders (meestal twee of drie, ze lijken niet op elkaar, laat staan dat ze kortgeleden verwant zijn geraakt) die met z'n weinigen een tafel weten te vullen! Peter Ibes, Willem B. en Jan B. (de B's staan voor de Dutch Boy's) presteerden 't andermaal. Er moest een bijzettafel aan te pas komen om alles te bergen.
Peter, internationaal bezig, had o.a. met zijn kleurige Super Corsair, G.Gladiator, Grumman Helldiver 'on display', Seagull en Fiat's veel bekijks.
De DB's kicken op alles wat maar Nederlands is, met Fokkers E.III en C.I (ooit benoemd als D.VII, hè Willem) en een very-look-a-like 'Panda', last update Hercules 1:72 en toch een bakbeest (in positieve zin, Jan), Waggett, alsook Chinook, Puma (helicopters) en e.e.a. dat niet meer geplaatst konden worden maar vanuit het 'vervoermiddel' te bewonderen waren.
De gastheer presteerde het om zijn Fokker F27 toonbaar 'op te poetsen'. Deze prestatie liet ie graag zien!
Van mijn hand was er een Tiger Moth met haaiesmoel het aankijken waard, binnenkort geregistreerd als: YO- van het Nr. 401 Sq. RCAF, 1943, anders zou je denken dat 't een geintje was.
Ger Liebregts had twee fraaie kunststukjes: de Westland Wyvern en Blackburn Firebrand.
(Wellicht heb ik in mijn schrijfdrift een type overgeslagen maar dat mag de pret en de eer van dit verslag maken niet drukken.)
Diverse oude boeken en modelbouwdozen werden tegen absurde prijzen verhandeld. 't Moest verboden worden hoewel ik daar maar graag aan meedoe! Het was een alleszins verrassende en druk bezochte regiodag waarvoor ik allen en onze gastheer in het bijzonder hartelijk dank!
De volgende bijeenkomst is dan op zondag 7 januari 2007, welke weer traditiegetrouw plaats vindt bij Flash in Eindhoven. Tot die tijd veel gezondheid en prettige hobbydagen!!
Hans Oostendorp.

  
Verslag:Hans Oostendorp
Foto's:Mario Wens
Opmaak:Ton Meijer


klik hier om de sfeer opnames te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2006.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.