Het verslag van de regiodag van 7 januari 2007 bij Coen vd.Heuvel (FLASH) in Eindhoven

  
Je hebt soms zo'n dag dat je veiligheidshalve, omdat je een gevoel hebt 'het zit niet lekker', dat je eigenlijk liever thuis wilt blijven. Dat gevoel had ik. Dat werd bewaarheid en daar kom je dan aan het eind van de dag achter. Het gebeurt mij helaas wel vaker. Wat doe je er aan? Stil in een hoekje zitten en wachten tot het verdwijnt. NEE! Want dan mis je veel teveel. Dus neem je de consequenties maar voor lief. Zo ook deze dag, al had die toch ook weer wat positiefs voor een ander lid (die dat met schaamrood op de kaken (ik kon dat niet zien) moest vaststellen).
Daarom togen 'mijn vrouw' en ik toch naar de opstapplaats Nijmegen om daar gevieren (met Ton Meijer en Mario Wens) naar Eindhoven alwaar Coen van den Heuvel de traditionele Nieuwjaarsborrel in zijn knusse doch veel te kleine winkel organiseerde en de champagne met veel elan inschonk. Vele handen werden geschud en wangen gekust. Het moge duidelijk zijn beste lezer dat het er steeds drukker werd en men kont en schouder moest gebruiken om van schap A naar schap B te komen. Want al is de winkel niet ruim bemeten; voor ieders wat wils was in ruime mate aanwezig. Soms ging een doos 'met je weet wel' van de ene hand naar de andere, of moest drie keer geopend en gesloten worden alvorens de juiste beslissing (meenemen!) genomen was.
Coen was zelf niet nieuwsgierig maar wilde toch wel weten wat den modelbouwer zoal voor bijzonders leest of in huis had als verzamelaar van lectuur. Dat bleek dus heel divers te zijn: van gedetailleerde beschrijvingen en eerbiedig oud papier tot sprookjesvertellingen. Als het maar met vliegende objecten te maken had. Natuurlijk was er ruimte om modellen op te stellen. Zo was ook daar een grote verscheidenheid te zien op schaal 1:72 en 1:48 en nog ietsjes groter. Zo hing er nog steeds (zoals die van twee jaar terug) een Hercules met een lamme vleugel aan een touwtje. Traditie moet je in stand houden, ja toch!? Omdat ik m'n elektronisch fotografisch geheugen vergeten was mee te nemen nu een globale weergave van wat op tafel stond:
Drie helikopters van Peter Rozendal waarvan één af en twee in gevorderd stadium.
Enige Bf-109's van Peter Ibes.
Een bijzonder mooie Grumman Panther of Cougar van Theo Biesenbroek. Enkele Fw 190's van deez schrijver en nog ander leuk spul.
Zoals gezegd het virtueel geheugen laat mij in de steek en met al dat moois in de winkel mag je het mij rustig kwalijk nemen, hetgeen weinig zin heeft want ik kan er nu toch niets mee. Maar voor het nieuwe jaar 2007 beloof ik beterschap.
Het was verder een schitterende middag bij Coen waarbij van alles en iedereen over de tong is geweest (hoho, positief!) en het hobbyplezier, dankzij Coen en personeel, weer een beste impuls heeft gekregen.
Coen, namens de aanwezigen bedankt voor je gastvrij onthaal en tot binnenkort op deze of gene beurs of ergens boven Nederland. Onze volgende regiodag wordt gehouden op 4 februari bij Rien Sagius in Beuningen bij Nijmegen.
En houd Polleke in de gaten.
Tussentijds: iedereen een goed 2007 met veel bouwplezier!
PS. Enkele dagen later moest ik toch nog een ritje naar Eindhoven maken want wat de hersenen niet kunnen verwerken moet de vierwieler lijden. In een gesprekje met Coen maakte mij duidelijk dat ook hij het een zeer geslaagde middag vond!

Hans Oostendorp
Verslag:Hans Oostendorp
Foto's:Mario Wens
Opmaak:Ton Meijer


klik hier om de sfeer opnames te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2007.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.