Terug naar agenda


Het verslag van de regiodag van 25 februari 2007 bij Jan Hendriks in Veldhoven

  
Deze regiodag van IPMS Zuid vond, zoals gepland, op zondag 25 februari plaats en wel ten huize van Jan Hendriks in Veldhoven. De twee verkeersleiders, Ton en ik, met Mario als onze directiechauffeur, hadden onderweg de lantaarnpalen opgesierd met de voor Zuid bekende oranje bewegwijzering richting gevend naar de Kapteynstraat 42. Dit is altijd een avontuur op zich. Je moet je ogen dan ook niet in de broekzak hebben. Het is wellicht het overdenken waard of dit veiliger kan. Deze elegante service aan onze hobby-vrienden moeten we maar eens hernieuwt tegen het licht houden. Ook omdat iedereen onderhand via de PC de route kan uitprinten. En, onze regiodagen vinden inmiddels veel plaats op vaste adressen, die, het zijn er best veel, gelukkig iedere keer weer elders plaats vinden.
Dit aan het papier (!?) toevertrouwend realiseren Ton en ik dat de leden van regio Zuid behoorlijk actief meedoen waardoor er ieder jaar wel een nieuw gezicht bijkomt die een regiodag mee wil helpen organiseren. Oude en nieuwe gezichten, bedankt hiervoor!
Maar nu even terug naar de verslaglegging van deze regiodag bij Jan. Gezien de druilerige en soms heftige regen geen vlag in de tuin. Die natte dweil moest ook weer mee terug. Daarom kwamen wij met gulle lach en werden ook zo door Jan ontvangen net als al diegenen die na ons kwamen. Jan had zijn huis verbouwt en stijlvol ingericht. Dit impliceerde dat hij zich met de hobby moest terug trekken in een mooie werkruimte met plaats voor twee vitrines. Een goed uitgeruste werktafel, schappen met dozen, en gereedschap om van te kwijlen. Dit moet natuurlijk een positief stempel drukken op de bouwresultaten en dat is ook zo. Vooral als je, zoals Jan doet, de modellen opsiert met extra ets en resin. Het is niet goedkoop maar Jan gaat ook voor perfectie! Met alle gemak haalde Jan, al of niet op verzoek, de ene Eduard-doos na de andere open om te laten zien wat er in zat: vele fraaie gedetailleerde onderdelen. Jan als begenadigde bouwer is hier terecht trots op maar blijft er gewoontjes onder. Hierdoor voelen de bezoekers zich ook thuis met de meegebrachte modellen. Op een lange tafel stonden beginners en gevorderden vrolijk bij elkaar en konden zo elkaars techniek en vorderingen bekijken. Want het was ook niet allemaal af. Gewoontegetrouw volgt hier een opsomming. Komt ie:

van Jan zelf alles stond dus in de vitrine; variërend van WWII tot het jettijdperk.
Marcel Platje kwam met (WWII 1/72) Panther (Panzer V), de Sherman en Puma (een SdKfz 232-versie), allen voorzien van extra detaillering.
Maarten Huiskamp, net begonnen met bouwen, had al heel leuke resultaten met een KNIL P-40 Kittyhawk "WhamBam" en een Martlett MkII (Wildcat); (en was de Northrop F-5 ook van jou, Maarten?).
Heijmen Brons had zich gewaagd aan een Fokker T-VIII en Dornier Do-18. Beide vliegboten waren in Duitse uitvoering.
Maurice v.Wachtendonk had een verzameling papieren modellen bij zich, welke diverse onderwerpen uitbeelden.
André Klomp met zijn bijzonder fraaie en gigantisch ogende 1/48 B-58 Hustler, die hij gecorrigeerd heeft naar op schaal juiste afmetingen. Voor het veilig vervoeren van dit model had hij bovendien een speciale kist geconstrueerd.
Peter Schoonderwalt had een "gladde" delegatie van zijn gebouwde civiele luchtvloot meegebracht.
Daarnaast waren er vele tijdschriften. Ton Meijer wil e.e.a. gaan digitaliseren en deze t.z.t. ter beschikking stellen. Mario onze vaste fotograaf, legde veel van al dit moois digitaal vast, dus kijk op onze regiosite "Cyber Polleke" om een vollediger impressie en sfeer te krijgen van deze interessante regiodag.

Jan, jou en je vrouw, heel erg bedankt voor jullie gastvrijheid en de vele bakken koffie en thee.

Verslag:Hans Oostendorp
Foto's:Mario Wens
Opmaak:Ton Meijer


klik hier om de sfeer opnames te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2007.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.