Terug naar agenda


Het verslag van de regiodag van 30 september 2007 bij Ton en Jacqueline Meijer in Nijmegen

  
Zoals onze traditie wil is de septembermaand de regiodag van Ton Meijer. In zijn fraaie locatie die feitelijk onder de tuin en onder zijn huis is gelegen werden vele IPMS-leden welkom geheten. In tegenstelling tot eerdere bijeenkomsten bij Ton liep het deze keer niet storm. Alhoewel, waar kwam al die drukte vandaan waardoor ik het zo warm kreeg? Gezellig was het dus zeker en Ton en Jacqueline droegen daar flink aan bij. Niet in de laatste plaats door koffie, thee, soep en broodjes. Want het bezoek was niet van direct naast de deur.
Maarten en Vera Huiskamp uit Helmond hadden hun nieuwste model meegenomen: schaal 1 op 1 kon iedereen Franka bewonderen. Net een maand oud is 't nog te vroeg om vast te stellen of zij lijm, plastic en plamuur op prijs stelt. De modellen van pa en ma zullen te zijner tijd zeker haar belangstelling hebben!
Wat gebouwd is door de bezoekers stond op de tafel en werd ondermeer meegebracht door Peter Ibis uit Rozendaal die toevallig? in de buurt was. Nieuw van Peter (althans voor mij) een fraaie (1/72) Yak-1, Fw-190 trainerversie en al eens eerder gezien de Bf-109 trainer en Seagull (navyversie).
Maarten van Ginkel was deze keer wel heel erg in het klein bezig: op waterline niveau (Airfix 1/1200) een diorama met de Ark Royal met Swordfish en Hurricane.
Ger Liebreghts heeft plots veel vrije tijd gekregen en presenteerde (1:48) de Me-163 tweezitter gliderversie alsook een experimentele versie van de He-162 Salamander (met de vleugels schuin naar voren).
Moi (ik, Hans) deed nog een duit in 't plastic zakje met een (1/48) Douglas A4 Skyraider.
De bijdrage aan de nieuwe aanwinst van modellen van Ton zouden de rest van deze pagina vullen. Een korte impressie, alles 1/72: Aeromachhi MB-226, Naval Aircraft Factory N3N, Fiat G.55, F-89 Scorpion, een aantal Arado's en Focke Wulf's, Fokkers, de Avro Shackleton, Glen Martin WH-2, enige Gloster's en Grumman's, verder Blohm & Voss, Saab, Heinkel's, de Breguet Atlantic, Henschel, Junker's, Kamov, Suchoi's, Curtiss-en, Lockheed's, Douglas-en, Dornier's, Yakovlev's, De Havilland's, Mig's, en nog een paar anderen. Een aanrader is dan ook om even zijn site te bezoeken: http://home.wanadoo.nl/revolutie . Gezien dit alles heeft 'Broeder Ton' dus veel nieuws maar niet alles zelf gebouwd. Door Ton z'n netwerk is hij in bezit gekomen van een groot aantal gebouwde en ongebouwde modellen. M.n. enige van de gebouwde modellen vonden deze dag een nieuwe eigenaar. De ongebouwde modellen wellicht op de Nationals in Nieuwegein. Nieuwsgierig wat er nog bij zit: bel Ton even!

Het eind van deze dag heb ik wel meegemaakt, alleen niet bij Ton. Dus wat er na 14.30 uur is binnengehuppeld heb ik geen weet van, maar het zou me niet verbazen , dat na mijn; respectievelijk ons vertrek, het nog even goed doorgedruppeld heeft. Ik bedoel geen regendruppels maar aanwaaiende hobbyisten!
Het was een heel plezierige dag om op terug te kijken en dat zal de familie Meijer ook gedaan hebben.
Ons volgende bezoekadres is bij één van de twee Dutch Boy's. Op 28 oktober bij Elly en Jan Brussaard, Wederikstraat 38 in Reuver. Namens hen en Ton graag tot dan.

  
Verslag:Hans Oostendorp
Foto's:Mario Wens en Elisabeth van Eck
Opmaak:Ton Meijer

klik hier om de sfeer opnames te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken

klik hier om een deel van de collectie te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2007.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.