Terug naar agenda


Het verslag van de regiodag van 25 november 2007 bij Maarten en Vera Huiskamp in Helmond

  
Daags na de Nationals in Nieuwegein organiseerden Vera en Maarten Huiskamp in Helmond onze November-regiodag. Veel van onze leden die wij op de Nationals mochten begroeten zagen wij dus andermaal de huiskamer van Maarten en Vera binnen schuivelen. Dit gastvrije echtpaar met hun inmiddels 9 maanden oude baby Franka, bezorgden ons regiocoördinatoren en leden weer een fraaie hobbydag met sterke(?) verhalen van de zaterdag, leuke gebouwde modellen op de schoorsteen (kachel uit, toch warm, geen lamme vleugeltjes!!), aangekochte dozen en tijdschriften, en natuurlijk van thuis af meegebrachte koopwaar waarvoor een nieuwe eigenaar gezocht werd. Zo mocht Peter Everard wat producten aan de man slijten, John van Dinther mocht ternauwernood zijn nieuwste boeken weer mee naar huis nemen, was Maarten wéér 12 Euro armer, kon ik mijn vrouw om financiële bijstand vragen en mocht ook Ton Meijer met een gevulde zak weer huiswaarts keren. Allemaal nogal cripties geschreven maar jullie begrijpen wat ik bedoel, toch? Ook onze vriend Mario Wens was wat later op de dag aanwezig, aangespoord door ons mascotte Polleke. Een van de twee moest waarschijnlijk eerst uitslapen.

Natuurlijk mag je van beginners niet verwachten dat zij hoogstaande producten bouwen die de wedstrijdtafel met glans doorstaan, maar hardop mag gezegd worden dat Maarten toch hele leuke modellen bouwt, zeker beter als ik in 't begin! Dus? Wij verwachten nog veel.
Ook Vera laat de tube plasticlijm niet tussen de vingers vandaan glijden. Zij houdt het, zo hoorde ik, liever meer op mannenfiguren. Van plastic wel te verstaan!! Haar resultaten laten wellicht even op zich wachten want model Franka (1:1) vergt nu wat extra aandacht.

Wat er zoal op die schoorsteen stond vragen jullie je natuurlijk af. Nou, een hoop en van verschillende schaalgrootte. Van Maarten en Vera zelf (1:144) de Convair Deltadagger en de Blenheim IV(1:72), Vought Corsair F4F-2, Fairey, Fokker DRI, Curtiss P-40 Kittyhawk en op OO-schaal een RAF transporter van Airfix inclusief fraai beschilderde figuren.
Ger Liebregts sierde de hoek van de schoorsteen met een diorama van een Dornier Do 335 Pfeil, welke door de Amerikanen was ontdekt. Een werkelijk heel mooi ding waarbij ik me nog altijd afvraag waarom hij niet meedingt voor een publieksprijs. Van regio Zuid krijgt ie 'm zo.
Maurice v.Wagtendonk sierde de overgebleven plek op de eettafel met mooie stukjes uit karton (papier) gebouwde modellen van gebouwen, klassiek en torenflats, een truck en een soort schafkeet op wielen. Hoe krijgt ie 't voor elkaar? Veel van deze fraaie, uit karton gebouwde modellen, hebben we ook op de Nationals gezien en deze groep bouwers kan ik zeer waarderen. IPMS kan nog wel eens voor iets anders staan. Toch?
Moi legde ook nog een klein duitje op de schoorsteen met een Bf-109E en evenzo een Vought Corsair F4F2.
Uiteraard werd er flink wat afgekletst, over de baby heen gebogen (ook die produceerde iets geloof ik) en kreeg tussendoor de inwendige mens flinke aandacht.
Regio Zuid beslaat heel wat vierkante km en zo heeft Ton de regioagenda voor 2008 op deze dag ook helemaal ingepland met locaties door de hele regio heen. Mannen en vrouwen van Zuid, HARTSTIKKE GOED!

De verlichte pakjesdagen staan thans voor de deur wat kan betekenen dat menigeen aan de hobbytafel mag zitten. Daarom, veel plezier, goed uiteinde en tot volgende jaar. Geef me de VIJF. Dus pas op met vuurwerk!

Hans Oostendorp en Ton Meijer

  
Verslag:Hans Oostendorp
Foto's:Mario Wens
Opmaak:Ton Meijer

klik hier om de foto's te bekijken
terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2007.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.