Terug naar agenda


Het verslag van de regiodag van 20 januari 2008 bij Coen in Eindhoven

  
Traditiegetrouw is de maand januari de regiodag bij Coen vd. Heuvel van Flash Aviation in Eindhoven. In dit luchtvaart boeken- en modelbouwmekka vonden vele clubgenoten een warm onderkomen en konden met elkaar verder de handen opwrijven door een ieder een goed en plezant modelbouwjaar toe te wensen. Hoewel hiervoor de officiële datum verstreken was breekt nood de wet en trokken wij ons van deze etiquette niets aan. Vele handen werden dus geschud en bleven koffie en thee desondanks in de uitgereikte kommen. Niets werd verspilt dus ook de tijd niet. De schappen werden deskundig afgestruind naar 'nieuwe hardware' en menig ouder kinderhand werd gevuld met een dooske of tig. Hoezo ouder; een jong meiske uit 't gezin Schoonderwalt, ongeveer 10 jaar, bracht toch even twee heel leuk gebouwde 1/72 helicopters, de Seaking en Apache, mee. Bedankt Peter voor de jonge aanwas! Hiermee produceer ik dan gelijk maar het lijstje met ingebrachte stukken.
Peter Ibis nam een gedeelte van zijn 1/72 luchtvloot mee bestaande uit een Ju-90 (vacform) waarvan de uitlaten goed getint waren, Fiat CR-42 Biposto (tweezitter-versie), Nakjima Ki-100 Tony, Henschel Hs-129, Messerschmitt Me-109 G-10, Morane Saulnier MS-406 en Savoia_Marchetti SM-82.
Peter Roosendaal nam een in Indo-Franse dienst de Ki-43 Hayabusa (Oscar) mee.
Jan Hendriks had een 1/48 Gloster Gladiator letterlijk in de steigers staan.
Marcel Platjes had weer een schitterend 1/72 diorama in aanleg met daarop enige Sherman-tanks (deze keer niet weer vroegtijdig slopen, Marcel!)
Ton Meijer had een 1/72 Curtiss R3C2 welke had deelgenomen aan enige Schneidertroffee-race's.
Wellicht ben ik weer iemand vergeten, maar als je 55 bent geworden hoef je toch niet meer alles te onthouden, toch?

Natuurlijk was ik de vorig jaar gegeven opdracht van Coen niet vergeten en kwam er een beetje het wedstrijdelement om de hoek. Want wie, zo bleek, mocht met de Flash-prijsjes naar huis gaan? Dat werd Coen wel moeilijk gemaakt. Uit de tien meegebrachte modellen die nooit(!) onder Nederlandse vlag hebben gediend, je moet 't maar verzinnen, viel de keuze op de Heinkel He-112 in Nederlandse mei kleuren 1940 van Maarten van Ginkel, 2) een Me-163 trainer in demokleuren van Ger Liebrechts en 3) een futuristiche CC-282 bestaande uit onderdelen van een BV-141, 2 Junkermotoren en Arado 234 van Colin Campbell, ook in de Nederlandse mei 1940 kleuren. De prijzen konden de deelnemers naar waarde uitzoeken in de schappen. Een geslaagd evenement van Coen dus.

De nieuwe opdracht is een boek(je) samenstellen van en over IPMS-Zuid en haar leden. Wie hier meer over wil weten: kijk op ons CyberPolleke of informeer bij Coen over de 'spelregels'.

We kijken met z'n allen op een zeer geslaagde regiomiddag terug en zien daarom alweer uit naar de volgende regiodag op 24 februari bij Frank Burgers in Gennep, Kraaienhof 21. Voor nu bedanken wij Coen voor zijn gastvrijheid en de vele aanwezige leden voor hun bijdrage. Tot ziens bij Frank, mensen!

Hans Oostendorp en Ton Meijer

  
Verslag:Hans Oostendorp
Foto's:Mario Wens
Opmaak:Ton Meijer


klik hier om de sfeer opnames en modellen te bekijken
klik hier om de wedstrijd modellen te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2008.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.