Terug naar agenda


Het verslag van de regiodag van 20 april 2008 bij
Heimen Brons in Sambeek.

  
Sambeek ligt vlak bij Boxmeer, niet ver van Vierlingsbeek en het museum Overloon.
Reden voor sommige bezoekers de regiodag te combineren met een bezoek aan de museum(winkel).

We werden in Sambeek ontvangen door Heimen en zijn vrouw.
Naast de modelbouw zijn ze ook allebei actief met aquarelleren, waarvan vele voorbeelden in hun huis getuigen.

Heimen (de naam komt van oorsprong van de Veluwe) heeft van de garage een fijne hobbykamer gemaakt met een drietal forse vitrines. Deze staan tjokvol met vliegtuigen uit de tweede wereldoorlog. Dit is de oogst van zo’n zes jaar bouwen, maar Heimen is al veel langer actief. Sommige leden hebben als jochie in een ver verleden bij hem de inspiratie opgedaan om te gaan bouwen.
Buiten de regio zijn vliegtuigen van hem onder meer ook te bewonderen op Seppe en op het museum bij vliegveld de Koog op Texel.

Zoals gebruikelijk op een regiodag gingen de gesprekken over een keur van onderwerpen, waarvan modelbouw maar een van de vele was. We bekeken voorbeelden van het “Wellenmunster”-patronen uit de slotperiode van de tweede wereldoorlog en discussieerden over de ongrijpbaarheid van RLM 81 violetgrau.

Verder viel me op dat er ook veel over de eerste wereldoorlog werd gepraat, onder meer door Ger, die ook net terug is uit de Westhoek en daar veel particuliere museums heeft afgelopen. Ik heb de laatste tijd wat geluiden opgevangen over het oprichten van een SIG- eerste wereldoorlog. Ook als dat niet van de grond komt blijft de eerste wereldoorlog een geliefd kijk- en gespreksonderwerp op de regiodagen in zuid.
Ger had ditmaal een mooie Whippet (Engelse lichte tank uit de eerste wereldoorlog) meegenomen. Als gezelschap had hij er een Char B1 bis bij. Oorspronkelijk een kit van Matchbox, nu weer uitgegeven door Revell.


De dag ervoor was op de algemene ledenvergadering uitvoerig gepraat over het veranderen van het IPMS-logo. Reden voor mij om nog eens goed te kijken wat ons aller Polleke er van bakt. Het beeldje was zoals gebruikelijk door Mario meegenomen. Het verheugt mij te melden dat Polleke eigenzinnig genoeg is om een geheel eigen interpretatie van het IPMS logo te dragen. Die hoeft dus niet aangepast te worden.
Het was een mooie lentedag, aan het eind van de middag konden we in de tuin nog genieten van een fly-past en Heimens andere hobby aanschouwen: het opkweken van plantjes.

De volgende regiodag is op 25 mei bij Peter Everhard in Beek (Limburg).


Maarten van Ginkel

  


klik hier om de foto's te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2008.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.