Verslag van de regiobijeenkomst op 17 mei

bij Maarten en Vera Huiskamp in Helmond

Een van de leuke dingen van regiodagen bij mensen thuis is dat je een blik kan werpen op hun werkplek. Maarten en Vera hebben samen de zolder ingericht voor hobbies, waaronder modelbouw met een paar ruime werkbanken.
Naast de gebruikelijke dozenisolatie achter de schotten viel me de compressor van Maarten op. Hij heeft het apparaat zelf in elkaar gelast, dat doen niet veel mensen hem na.

Op zolder doe je vaak ook de mooiste ontdekkingen, zo lag daar een prachtige oude Airfix doos van de “old bill”bus, het bleek inderdaad een erfstuk te zijn, dat al generaties in de familie is. Het blijkt ook dat er meer mensen fan van VEB Plasticart zijn. Maarten had maar liefst twee oude Junkers van dit topmerk op zolder liggen.


Het was dit keer helaas niet druk. Dat was jammer want de ontvangst was erg hartelijk.
Desondanks viel er voldoende te kijken en te praten, over het ontstaan van de regio, DVD spelers waar rook uit komt, Italiaans discussiefora met mooie foto’s en natuurlijk ook de nieuwe grote dozen van Airfix, waar er één van aanwezig was.

Hans Oostendorp had er voor gezorgd dat de tafel niet leeg bleef met een SEECAT Jaguar en een BAC English Electric Lightning. Als contrast had hij een tweetal dinos van Lindberg meegenomen, een T-rex en een Brontosaurus. Dat dit statische modelbouw is, werd wel heel duidelijk in het licht van de showtafel: de modellen hadden stof aangetrokken, zodat Hans met een kwast aan de gang moest.
Ik had zelf een Beech AT-11 Kansan van de Braziliaanse luchtmacht meegenomen. Die lag boven ook op voorraad, zodat we konden concluderen dat het Matchbox/Revell inderdaad gelijk is aan het PM model. Ik had ook een Miles Master (ex-Frog, nu van Eastern Express) meegenomen.

John van Dinter had een leuke verzameling boekjes meegenomen om uit te delen, Peter Everard had wat dozen te koop, zodat we niet met lege handen terug gingen.


Maarten en Vera hartstikke bedankt voor de fijne ontvangst.


Verslag: Maarten van Ginkel

Foto’s: Maarten van Ginkel.

klik hier om de sfeerfoto's te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2009.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.