Verslag van de regiobijeenkomst op 30 augustus

bij Rob van Riel in Best

Moi, als oudbakken regio-coördinator vervangt deze keer Maarten als verslaglegger. De beste jongen was hard aan vakantie toe en toog met aanhang naar La France.
30 Augustus kwamen we bij Rob van Riel in Best aangewaaid. Letterlijk! De IPMS-vlag moest andermaal flink geschoord worden. Na de laatste poging bleef de mast staan om alle bezoekers de laatste hint te geven.

Helaas viel het bezoekersaantal tegen. Hadden zij de wind tegen? Of was een dag eerder START en LHV te zwaar gevallen? Niettemin voor ons waren er zat broodjes, thee en koffie en wie wilde kon een overheerlijke soep van Marja (Rob’s moeder) als voorafje toe krijgen.

We hebben wel gezellig kunnen bijpraten over de kern van het modelbouwen. Het plezier hebben in een 3D-puzzel. En de evolutie daarin. Want er werd wat afgekocht vroeger voor de “oude dag” later. Echter de vlucht aan nieuwe perstechnieken maakt die oude modellen bijna overbodig.

Dat hebben we gezien aan de allereerste Phantom-modellen van Rob (Rob is Phantom-specialist) en wat nu gekocht kan worden. Ter vergelijking verschenen (Rob kan veel traplopen) de ene Phantom na de andere. Merken als Airfix, Frog, Matchbox, Esci/Revell en Hasegawa passeerden rap de revue. Gelijktijdig met alle verbeteringen stegen de prijzen der doosjes natuurlijk ook flink.
Kijk je nu op internet en je ziet wat je doosje kost in Japan en in onze winkels. Dat de tussenhandel wat verdienen moet, oké, maar moet het soms ook bij het bizarre af zijn? De echte verslaafde zonder internet trekt zijn beurs wel misschien wel open. De uitgekookte verslaafde gaat naar de bekende beurzen of struint internet af en doet daar zijn/haar bestelling. Dat doet de handel natuurlijk pijn maar dat hebben zij dan zelf in de hand gewerkt! Gelukkig zijn er merken die wat prijs betreft coulant zijn met hun dozen.

Daarom had ikzelf de 1/32 Revell Ju88A-1, met de cockpit in gevorderd stadium van afbouw, meegebracht en de nog maagdelijk in de verpakking verkerende de 1/32 Trumpeter Fairey Swordfish Mk.I. Beide dozen zijn best betaalbaar mits je ze koopt bij Bosman Modelbouw in Doesburg (die ook nog adverteert in ons clubblad!).
Hoewel de Revell-Ju er erg goed uit ziet wil je er met eigen scratch wel meer van maken en dat heeft de Ju best wel nodig. Achter de PC instrumenten maken, printen, knippen en plakken is een hele toer.

Rob is een specialist met de PC en liet me zien dat ’t slimmer kan dan alleen met MicroSoft Paint. Dus ga ik straks enthousiast verder met uitdetailleren.

Rob nogmaals bedankt voor je uitleg en gastvrijheid. En natuurlijk ook je moeder.
Peter Everard en Gerard van de Steen bedankt voor jullie komst!

Tot ziens bij de volgende bijeenkomst.

Verslag: Hans Oostendorp.

Foto’s: Hans Oostendorp.


klik hier om de foto's te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2009.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.