Verslag van de regiobijeenkomst op 20 september

bij Hans en Charlotte Oostendorp in Arnhem.

Net als de vorige dagen ook deze keer een lage opkomst. Blijkbaar is de regio Zuid in de zomer niet makkelijk in beweging te krijgen. De mensen die wel kwamen vonden een gastvrij onthaal bij Hans en Charlotte.

Onze mascotte Polleke keek deze dag tegen een andere showtafel aan dan normaal. In plaats van gebouwde modellen, lagen er review-exemplaren van tijdschriften, oude Heller kits, boeken van allerlei slag en de nieuwste Airfix uitgave van de Spitfire. Een schatje!
Mario had de nieuwste aanwinst van zijn museum meegenomen: een volledig gerestaureerde tube Britfix lijm, compleet met doos.
Toch was er gelukkig ook één gebouwd model meegenomen. Godfried had uit de Ace stal een van de vele Pzkfw 38 (t) varianten gebouwd. Helaas lukte het de camera niet dit model te registreren.

Maar we krijgen een herkansing, want eind november is de regiodag bij Godfried en dan is hij weer te zien en te fotograferen.
Hans had voor de gelegenheid een klein deel van zijn verzameling ongebouwde modellen in de verkoop gedaan. Hij verkocht vooral Heller kits, toevallig een van mijn favoriete verzamelobjecten. Ik kon er die dag niet bij zijn vanwege de verjaardag van mijn dochter Ik heb heel even met de gedachte gespeeld om het kinderfeestje dan maar bij Hans te houden, maar die had een invasie van uitgelaten 8-jarigen vast niet gewaardeerd.

Godfried wist echter wat ik zoek en pikte de Arado 196A voor mij in, die ik binnenkort in de kleuren zoals bij Kuifje en de Geheimzinnige Ster ga schilderen.

Charlotte en Hans, bedankt voor de ontvangst!

Verslag: Maarten van Ginkel.

Foto’s: Mario Wens.klik hier om de foto's te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2009.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.