Verslag van de regiobijeenkomst op 22 november

bij Godfried Scheijvens in Schijndel

Wanneer ben je in het zuiden? De definities verschillen, maar sommige aanwijzingen zijn duidelijk. Je bent er als je gastheer in plaats van een vet saucijzenbroodje een worstenbroodje presenteert. Het verschil tussen die twee is dat een worstenbroodje geen omhulling van bladerdeeg heeft, maar van brooddeeg.
Schijndel ligt duidelijk in het Zuiden en Godfried had bijzonder lekkere wostenbroodjes bij de bakker gehaald. Hij kon ze deze zondag aan een gezelschap van ruim 20 bezoekers uitdelen.

De showtafel was ook goed gevuld, Ron Brown had deze keer de meeste modellen meegenomen. Het waren dit keer allemaal Beaufighters. Geinspireerd door de bestelling voor een model die binnen was gekomen via zijn website had hij zijn eigen collectie meegenomen.
Met 5 exemplaren was dit bijzondere vliegtuig goed vertegenwoordigd. Zowel de fighter/bombers als de nightfighters en natuurlijk de torpedobommenwerper waren mee. Ron had ook een conversie gemaakt, waarbij de motoren vervangen waren door Merlins van een Lancaster.

Ton Meijer had de nieuwste aanwinsten van zijn museum meegenomen, een zweefvlieger, de Gil Blanic en de DFW Floh, een minuscuul toestel uit de eerste wereldoorlog.

Ik had een Arado 196 meegenomen, verbouwd tot de civiele versie die opduikt in het stripalbum "Kuifje en de geheimsinnige ster".
Polleke had een geweldige dag. Hij stond niet alleen aan het hoofd van een goedgevulde tafel, maar ook nog eens vlakbij de huisgodin.
Godfried Scheijvens had een interessante verzameling transportvoertuigen op tafel gezet, met onder andere een PzKpfzw 38 (t), die ook al mee was geweest naar de regiodag bij Hans Oostendorp, maar daar de camara had weten te ontwijken, een 1/144 Handley Page Heracles, een Handley Page Herald, een DC 3 met Dutch Decals erop, een tweetal bussen en een vrachtautootje, een Fokker Southern Cross en een Savoia Marchetti SM 81 van Sabena.

Grootste verassing was de komst van Arie Vos. Al jarenlang IPMS lid, maar door drukte lang niet meer op de regiobijeenkomsten geweest. Hij bracht een NF-5 mee met de "Aanvallen" beschildering van Dutch Decals, een Spitfire MK V met Nederlandse beschildering en logo's van een oude IPMS decal-sheet. Om te laten zien dat de tijd niet heeft stil gestaan had hij ook een uitbundig gecorrigeerde F-16 met keus uit 4 schitterde Shykart decal-sheets meegenomen.

John van Dinter had een doos bouwpakketten meegenomen die over waren geschoten van de verkoop op de Nationals en ook Rein Sagius had zijn verzameling uitgedund. Ik had zelf ook een paar dozen te koop, maar natuurlijk kon ik het niet laten en ging naar huis terug met meer dozen dan ik gekomen was.
Godfried verzamelt onder andere oude FROG dozen en kon twee Canberra's aan zijn verzameling toevoegen.
Het was een gezellige middag, waarin we zowel naar modellen en gebeurtenissen uit het verleden keken en plannen konden maken voor gezamelijke activiteiten in de toekomst.

Godfried, bedankt voor de ontvangst!

De volgende regiodag in zuid is om 1 uur op zondag 17 januari bij Coen in de Flash winkel in Eindhoven.

Verslag: Maarten van Ginkel.

Foto’s: Maarten van Ginkel.



klik hier om de sfeerfoto's te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken
klik hier om Godfrieds modellen te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2009.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.