Verslag van de regiobijeenkomst op 15-4-2012

bij Hans Oostendorp


Ai, dat een discussie over het restaureren van oude modellen bijna tot een echtelijke ruzie zou leiden had ik niet verwacht. Maar op de regiodag bij Hans kreeg ik bijval van Charlotte tot ik voorstelde dat Hans zijn oude Heller Polikarpov I-153 niet verder zou beschilderen. Het oorspronkelijk witte plastic was heel doorleefd crèmekleurig geworden. behalve op de plaatsen waar de decals hadden gezeten. Nu die weg waren, waren er helderwitte sterren achtergebleven. Een schitterend kleurschema, mdat nog een verhaal over plasticveroudering vertelde erbij! Hans is meer een no-nonsense bouwer, hij zat al klaar met de verfspuit.

showtafel

De dag was goed bezocht, Arie Vos kwam langs met een aantal modellen waaraan hij meerdere jaren gewerkt had, zoals een Proctor, uitgerust met Flevo decals. Die kon leuk vergeleken worden met de Proctor van de gastheer met IPMS-NL decals. Verder had Arie een Havard bij zich die met een CMK versie naar Noorduijn-standaard verbouwd was, een Spit IX en een ex-make and take Mustang, ook een restauratieproject. Peter Rozendaal had een mooie Folland Gnat, een van de nieuwe modellen van Airfix mee.

Ons nieuwste lid, Ferdinant, had een heel mooi gebouwde F-18F van Dragon bij zich. Het kleine modelletje stond op een zelfgemaakte display van een stuk vliegdekschip. Ondanks de schaal, 1/144, was het model voorzien van remove before flight tags en een gedetailleerde cockpit. Aan het andere einde van de schaal had hij een1/35 Merkava III-d tank meegenomen, uitgebreid gedetailleerd met o.a. losse tracklinks en de typerde ballen en kettingen onder de torenrand.

showtafel

Godfried had dit keer wat ouder materiaal mee; diverse fossiele stukken bot van wolharige neushoorns, reuzenherten etc. die hij de dag ervoor op het strand bij Hoek van Holland had gevonden. Ik had zelf voor de verandering ook geen model mee, maar een aantal posteneveloppen van historische vluchten, zoals de kaarten die met de Pander postjager in 1938 meegegaan waren. Documentatiemateriaal dus voor een langzaam opstartende groepsbouw.

En die Polikarpov? Aan het einde van de dag was de stemverhouding verdeeld. Ongeveer de helft van de bezoekers was voor behoud, de andere helft voor verdere restauratie. Ik heb hem van Hans meegekregen, in ruil voor een nog te bouwen SMER-uitgave van het ding. Die is in veel minder interessant grijs plastic gespoten en heeft natuurlijk ook betere decals dan de oude Heller had. Iedereen tevreden.

Maarten van Ginkel, coordinator Zuid


klik hier om de sfeerfoto's te bekijken
klik hier om de modellenfoto's te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2012.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.