Verslag van de regiobijeenkomst op 12-1-2014

bij Flash


Nieuwjaarsbijeenkomst bij Flash Aviation Eindhoven georganiseerd door Coen van den Heuvel De traditionele nieuwjaarsbijeenkomst bij Coen trok ook deze keer veel leden. Dit jaar naar schatting 30 leden of meer. Een mooier begin van het nieuwe modelbouwjaar met een glas champagne in een overvolle winkel kon Coen zich niet wensen! Jassen hingen aan een volle kapstok of lagen op elkaar gestapeld tussen twee vitrines in. Ondanks de grote drukte was er showtafel toch plaats om tussen de boeken en dozen te snuffelen. In de leeshoek achter in de winkel hoopte Coen even een rustig moment te vinden. Niet dus! Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst 2013 gaf Coen aan wat het wedstrijdelement voor 2014 zou zijn: bouw een HobbyBoss-kitje of Italeri Apache, waarvoor hij doosjes ter beschikking stelde en neem deze 12 januari 2014 mee. De fraaiste zou beloond worden met een mooie prijs.

Nu rekende Coen op vijf gebouwde kitjes maar het werd een vijfvoud daarvan. En geen enkele was dubbel uitgevoerd! Dus moest een vakkundige jury hier aan te pas komen. Dochterlief en vriendin moesten pa Coen met de moeilijk te maken keuze uit de brand helpen en deden dit bijzonder goed. Met kop en schotel werd de terechte prijswinnaar Maarten van Ginkel met klein diorama: een Hurricane Mk.IIc met een Italiaans trekje (Bedoeld om de Italianen bij het aanvliegen even op een verkeerd been te zetten!), tweede werd Hugo Petiers met zijn Corsair F4U en George van Bergen mocht met zijn Machi M.200 de troostprijs incasseren. Alles mocht besteed worden bij Flash Aviation!!

Tenslotte wordt het thema voor de nieuwjaarsbijeenkomst 2015: Maak foto's. Enige voorwaarde is dat ze luchtvaart gerelateerd moeten zijn! Hardkopie of digitaal. Vergeet dus niet je naam te vermelden!

Het gros van de bezoekers had één of meerdere modellen meegenomen. Zo kon op 1:72 hele mooie en verschillende Spitfires, Hurricanes, Lavockin La-5n, Me-109 G-4 Trop, Vought Corsairs, Bell Airacobras, Wildcats Boeing Apache, de P-40 Kittyhawk, F15 Eagle, Fieseler Storch, Fokker FII, Junkers Ju23, Koolhoven en de Harrier bewonderd worden. In aanbouw was een diorama met een F18 op het flightdeck, de en Ju87 D, de Martin Maryland (Warburton Warriors) en viel op schaal 1:48 de F-86 Thunderjet, Starfighter F104G, F4 Phantom II, de P-51 Mustang, deHavilland Beaver, Lockheed T2V (Navy versie van de T33). Verder vielen de 1:48 Supermarine Walrus en F35 in aanbouw heel erg op. Waren er nog bijzonderheden? Ja zeker. Wat dacht je van een Wildcat met raketaandrijving? De Spitfire Mk2 met vierbladige propeller gebruikt in de film Battle of Britain! Naast al dit kleine spul vielen de grooten die aan het plafond hingen natuurlijk niet meer op! Toch even wat namen noemen van de bouwers en dit zijn ze denk ik lang niet allemaal: Peter Ibes, Jan Giesbers, Rob van Riel, Theo Biesebroek, Leon Vercruijse, Arie Vos, Jan Maas, Hugo Petiers, Aad Wilkes, Ron Brown, Maarten van Ginkel, Ferdinand Schouten, George van Bergen, Rinus Sagius, Henk de Jong en ondergetekende. Naast deze leden waren er dus nog veel meer bezoekers, maar dan zonder gebouwd resultaat.

Tenslotte wisselden doosjes en boeken van eigenaar en niet alleen uit Coen's inventaris. Leuk was dat ook Coen een aantal modeldozen, al of niet compleet, veel verf en tijdschriften apart had gezet. Wie belangstelling had mocht ze kosteloos meenemen! Wat verder meeging naar huis waren de hapjes, zoetigheden, broodjes met-zonder, koffie, thee, Cola en niet te vergeten de champagne. Coen, het was weer perfect en ontzettend gezellig. Hartelijk dank daarvoor. Volgende regiomiddag is op 23 februari bij mij in Arnhem.

Hans Oostendorp

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel

klik hier om de wedstrijdmodellen te bekijken
klik hier om de overige modellenfoto's te bekijken

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.