Verslag van de regiobijeenkomst op 22-11-2015

bij Godfried Scheijvens


showtafel

De bijeenkomst, gecombineerd met die van SIG Spanje, kwam deze keer razend snel op gang, om half twaalf stond er al negen man binnen, en de modellentafel stond vol, met name met dank aan Peter, die alleen al goed was voor negen modellen (Letecoere 28 F-ANJO, Vickers Vimy Commercial G-EASI, DH-16 G-EALM, Belgische DH-9A, Gotha Go-145, en DO-18, I-15bis, en omdat je niet allen vliegtuigen wilt een KV-1 tank en een Camion Blendado) en toen nog extra lijstes over had voor anderen. Mijn Mossie, en later de grote 1/32 FW-190s van Hans, stonden er ineens een stuk versierder op dan normaal.

Mario had een wel heel limited edition modelletje bij zich: een resin kit uit Rusland, die alleen verspreid wordt op de bijeenkomsten van de plaatselijke modelbouw vereniging. Geen problem voor mensen met een voldoende wijd vertakt netwerk, en zo was het model via vele handen toch hier beland.

Ton was van de partij met een paar opknappers: een Taiwanese Tsu-Chang AT-3 en een half gebouwde Kawasaki T-4. Heimen Brons had een paar wat ongebruikelijker uitgedoste vliegtuigen mee gebracht, in de vorm van een FW-190 in de kleuren die in Libië gebruikt werden, en een door de Duitsers buitgemaakte La-7, met Duitse markeringen over de originele Russisch camouflage. Godfried zelf haalde een Viggen tevoorschijn, die nog gauw even aan de modellentafel gerepareerd werd.

Met al dat plastic was natuurlijk ook een flinke meute bouwers meegekomen, en ook in dat opzicht hadden we een hele mooie opkomst, niet alleen omdat we een gezellig aantal mensen binnen hadden, maar ook omdat zich in het gezelschap leden bevonden die we al een flinke tijd niet meer gezien hadden, en een paar nieuwe gezichten die ik verwacht nog veel vaker te gaan zien.

Behalve de modellen die op de tafel stonden, waren er nog vele dozen vol aanwezig die onderwerp van drukke gesprekken en discussies waren: de collectie van Frans-Josef, die verdeeld over (als ik het goed heb) met name de SIG leden een goed tehuis moest krijgen. Uiteindelijk belandde een Ju-388J uit deze verzameling nog op de toontafel.

De goed gevulde ruimte stelde mij tot mijn grote genoegen instaat om flink gastheren voor de regiodagen van 2016 te ronselen, en met succes: waar ik voor de bijeenkomst een agenda met hoofdzakelijk lege gaten had, is nu bijna heel 2016 ingevuld. Alle vrijwilligers nogmaals enorm bedankt!

Hartelijke dank ook aan Godfried en Geertje voor de uitstekende gastvrijheid die wederom getoond werd aan de invasie van plasticplakkers.

Rob van Riel

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.