Verslag regiodag 21-5-2017

bij Arie Vos


Na de regiodag in Mei bij Arie sloeg bij mij de 'real life' drukte genadeloos toe, en kwam ik een aantal maanden op geen enkele manier aan de hobby toe, inclusief het schrijven van een verslag. Ondertussen blijkt ook mijn blocknote met aantekeningen aan de wandel gegaan te zijn, en dus heb ik alleen herinneringen van een half jaar oud over om in ieder geval de foto's nog mee aan elkaar te praten. Da's niet de meest complete en nauwkeurige info, dus neem alles met een flinke protie zout...

showtafel

Ik arriveerde als eerste bezoeker, en raakte aan de praat met Arie over specifieke NF-5 onderdelen. In een typisch gevalletje van overenthousiasme na een eerste geslaagd experiment en "ik en mijn grote mond" werd besloten dat ik me aan wat 3d ontwerp in die richting schuldig ging maken, maar gegeven het bovenstaande, hoef ik denk ik niet uit te wijden over hoeveel daar tot nu toe van gekomen is. Het was so-wie-so een beetje de dag van de huisvlijt. Ik had 3d printer testshots bij me, Arie was zoals gebruikelijk in de weer met scratchbuild gevolgd door afgietsels, en Mario had een kit uit opgelost en uitgehard plastic uit een grijs verleden bij zich. Ik ben vast niet de enige die daar ooit mee geexperimenteerd heeft voor kleine onderdelen, maar dit was de eerste keer dat ik het gebruikt zag als productiemethode voor een compleet model.

"Gewone" modellen waren natuurlijk ook van de partij. Van Arie zelf stond er een tweetal filmsterren, een Buchon in Me-109 kostuum, en een Spitfire uitgedost als een veel eeerder subtype, zoals gebruikt in "Battle of Britain". De Me-410 was volgens mij van Heimen, en er stonden NF-5s in aanbouw van Arie en Godfried. Ik weet meer niet van wie al de Gladiators waren, maar een fraaie zwerm was het wel.

tuin

Waar de meesten van ons een bescheiden tuintje of een achterplaats hebben, heeft Arie meer een prive park achter zijn huis liggen, waar we natuurlijk dankbaar gebruik van maakten, en dat zelf ook weer goed was voor wat sappige verhalen.

Arie, nogmaals bedankt voor de gastvrijheid.

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.