Verslag regiodag 24-9-2017

bij Geert Heijl


showtafel

Vandaag waren we, voor het eerst, te gast bij Geert Heijl, in uiterste westen van de regio in Tilburg. Dat was gelijk ook goed te merken; zowat de helft van de aanwezigen kwam uit Tilburg of de directe omgeving. Daarnaast was Henk Radstaake helemaal uit het verste oosten van de regio gekomen, ten dele als verkenning voor zijn eigen regiodag in oktober, en hadden we een nagelnieuwe zuiderling op bezoek. Gevolg was een wat ongebruikelijke, maar zeker gezellige en interessante, samenstelling van het gezelschap. Dit was ook meteen terug te zien in wat er op tafel kwam.

Allereerst waren er natuurlijk de auto's van onze gastheer, een 1/24 Revell Porsche 934 RSR, een 1/32 Pyro Chevrolet Pick Up (met aardappelboer), en een 1/43 Heller Citroen 2CV (met nonnen, maar schijnbaar zonder rijbewijs of remmen..) Gerard Boersen, onze nieuwkomer, bracht een viertal vignetjes met vliegtuigen mee, een uitstekende manier om z'n entree te maken, mag ik wel zeggen. De 'usual suspects' lieten zich ook niet geheel onbetuigd, zodat er met dank aan Arie een tweede Airfix F-27 op tafel stond, ook niet iets wat je vaak ziet.

Ook Henk kwam indrukwekkend, en vooral gevarieerd, binnen. Een Mercedes met vleugeldeuren, een Nike Hercules SAM, het hybride prototype van de AV-8B, een cockpit, en een machinegeweernest op grote schaal. Stuk voor stuk modellen die je zelden ziet, en ook nog eens mooi gebouwd.

Godfried had nog een tweetal F-5s in aanbouw meegebracht, en Leon en Gerard van de Steen hadden respectievelijk een Panzer-II Luchs van Flyhawk en een Yak-130 van Zvezda als zeer smakelijke nieuw-in-de-doos previews meegebracht.

Al met al was het weer een gezellige middag, uiteraard met dank aan de gastheer voor de ruimte en catering (en het lenen van zijn camera voor de foto's, want de mijne lag nog naast mijn geheugen op het nachtkastje)

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.