Verslag regiodag 21-10-2017

bij Henk Radstaake


Na ons bezoek vorige maand aan de westerlijke rand van de regio, was nu de oosterlijke rand aan de beurt; in Afferden zit je vijf minuten niet opletten van Duitsland vandaan. Niet dat er dat zoveel toe doet; we gaan niet naar de bijeenkomsten voor de geografie, maar voor mensen en modellen. De opkomst leek in eerste instantie wat tegen te gaan vallen, waarschijnlijk door overlap met de SMC, die naar ik te laat opmerkte dit jaar beide dagen van het weekend was, in plaats van alleen de zondag. Gelukkig trok het later wat bij.

showtafel

Wat modellen betreft was er meer dan genoeg te bekijken. Henk had bij het plannen al laten vallen dat het hoog tijd was dat zijn collectie eens bekeken werd, en daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven. Vliegtuigen, zoals bijna iedereen, een leuke collectie militaire voertuigen, maar ook meer locomotieven en ander rollend materieel dan ik ooit buiten een treinenwinkel gezien heb, gebouwen, boten, (vracht)wagens, en figuren. Volgens mij waren alleen grote robots en andere science fiction niet vertegenwoordigd.

De regiotafel was eveneens een amusant gemeleerd gebeuren. Van Henk zelf stonden er een "Karl" mortier in aanbouw, een Natter met lanceertoren, een howitzertje met toebehoren, en een Thomas Flyabout van Bandai (voor wie net als ik niet in de oude autos zit: die grote blinkend groene..). Willem Ruwette had ook een "Karl" meegebracht; twee stuks op tafel, en in het echt zeven gebouwd. Het is waarschijnlijk dat ik er ondertussen meer in plastic gezien heb, dan er ooit in staal geweest zijn. Daarnaast had hij nog een Arado 555 meegebracht, een C7P transporter (militaire tractor, geen versie van het vliegtuig met gelijksoortige naam), en een S-300 SAM lanceerder (denk ik, ter plaatse kon niemand meer op de naam van de machine komen).

Ton had een Aero HC-102 "Baby Heli" meegebracht, en een donker blauwe Seaking. Arie was van de partij met zijn lopende projecten, een F-35 en een F-27, waarbij de F-en voor totaal verschillende dingen staan. Geert had een paar bestelautos in aanbouw bij zich. Willem Holscher bracht een Polykarpov 2 in winterkleuren mee, en Heimen een late Me-109.

Ik ben zelf de laatste tijd flink besmet met het figurenvirus, en had de resultaten van een beperkte verkenning in kant-en-klaar figuren land meegebracht. Conclusie: het meeste is nog steeds zacht plastic rommel. Enige prettige verrassing in deze waren de Airfix figuren, die tegenwoordig van hard plastic zijn. Daar worden de vormen niet beter van, maar het betekent wel dat ze nu op te knappen zijn, en je dus voor een habbekrats een groot aantal basisfiguren voor verbouwing op kunt pikken. Kan toch lekker zijn.

Henk, nogmaals onze dank voor de gastvrijheid.

showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.