Verslag regiodag 17-12-2017

bij Leon Vercruijsse


Voor de afsluiter van 2017 waren we, onder streng toeziend oog van de katten die ons zomaar verdacht rare snuiters vonden, te gast bij Leon Vercruijsse. Voor zover mijn geheugen rijkt was dit de eerste regiodag in december, een maand die we altijd vrijhielden "omdat er dan toch niemand tijd heeft", dus een beetje spanned was het wel, maar ik had me geen zorgen hoeven maken, we hadden een heel gebruikelijke opkomst.

Natuurlijk waren er de gebruikelijke gesprekken over de meegebrachte spullen, maar op een of andere manier werd dit al vrij rap de grote annecdotes dag. Verhalen over beurzen oud en nieuw, en de rare fratsen die daar af en toe uitgehaald worden, zowel voor als achter de schermen. Ruim genoeg sterke verhalen om de hele middag mee door te komen.

Modellen hadden we natuurlijk ook op tafel staan. Leon had een begin gemaakt met de Luchs die hij een paar maanden geleden nog ongebouwd bij zich had, en was nog steeds blij met het minitankje. Daarnaast had hij een Storch en een Me163, zoals gebruikelijk zeer strak afgewerkt. Maarten vn Ginkel was van de partij met een tweetal Moranes.

Gerard Boersen had groot uitgepakt met en NF-5B vignetje, en een flinke vliegveld maquette. Je zou het op de foto's misschien niet zeggen, maar de grote hangaar is een kartonnen bouwplaat. Geert had een aantal auto's in aanbouw bij zich, waaronder de enorme Airfix Bentley. Ik zelf had een viking (zo'n Scandinavier, geen vliegtuig) op tafel staan. Leuk figuur, maar als deze aan zijn theoretische 54mm schaal moet voldoen, moet het origineel minsten tweeeneenhalve meter groot geweest zijn, en da's best beangstigend. Ik houd het er op dat iemand niet kon meten of rekenen; gelukkig doet schaal er voor een los figuur niet zo toe. Arie tot slot was begonnen zich wreed uit te leven op twee Chinooks, die goed door elkaar geschud uiteindelijk één toestel met het detail van de ene en de verlengde romp van de ander moeten worden.

Zoals gebruikelijk onze dank aan de gastheer. Daarnaast mijn excuses voor het wel zeer laat verschijnen van het verslag; inspiratie is een paar maanden niet mijn sterkste kant geweest.

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.