Verslag regiodag 07-01-2018

bij Flash Aviation


showtafel

Het jaar was krap een week oud toen we onze nieuwjaarsborrel 2018 hadden, dus ik ga dit maar eens tot een echte vliegende start verklaren. Zoals ieder jaar was het gezellig druk, en hoewel onze eggplane specialist uit Hoorn er dit jaar niet bij was, hadden we ook dit jaar een gast van enorm ver weg. George van Bergen was helemaal uit Madrid over komen vliegen, waarmee we denk ik een record voor afstand te pakken hebben. En hadden nog een zeldzaamheid op bezoek: bouwende jeugd. Daar zien we veel te weinig van, dus Isabella en Alicia Petiers waren meer dan welkom. In het kader van jeugdwerving bood Coen via de verslaggever van het ED (ja, we hadden zelfs de krant op visite) alle jongeren die het eens willen proberen een kitje met toebehoren cadeau aan.

showtafel

Voor de wedstrijdtafel had Coen dit jaar "kleurrijk" gespecificeerd, en dat was te merken. De meesten hadden dat letterlijk opgevat, met als gevolg heel veel felle kleuren op tafel. Zoals gebruikelijk stond er veel op tafel. Henk Radstake had een vignette rond een rose Cadillac "onderweg naar Woodstock" neergezet. Geert Heijl een paar flink opgeleukte Lelijke Eenden staan, een Chevrolet pickup, een BMW Isetta, en de rose (populaire kleur hier) drie-asser van Lady Penelope uit Thunderbirds staan. De Ford Mustang met merkwaardige omgeving van Hans Oostendorp maakte het civiele wagenpark compleet. Minder civiel was de Panzer-1 in 'Girls und Panzer' uitdossing (toch?) van Danny Klaare. Ik had zelf wat Napoleontische figuren op tafel staan, het 'Duellists' vignetje van Art Girona dat specifiek voor deze wedstrijd gebouwd was, en eerder gebouwd duo tiende huzaren en een lancier die ik op het laatste moment ook nog maar ingepakt had, omdat ze toch best kleurrijk waren. Goed besluit, achteraf gezien.

showtafel

Uiteraard was er ook een flinke stapel vliegend materieel. Rien Sagius had een Boeing 737 in 'Simpsons' beschildering meegebracht, en Godfried Scheijvens een (helaas niet helemaal afgebouwde) Ju-52 als vliegend 'Milka' reclamebord. Eerlijk gezegd verbaasde het me een beetje dat dit de enige twee waren met civiele vliegtuigen in wilde historische beschilderingen; er zijn er de laatste jaren enorm veel geweest, en in veel gevallen zijn daar ook kits en decals van. Isa Petiers had een Boeing 707 (denk ik..) in normale maar nog steeds flink kleurige Air Canada kleuren staan, en daarna werd het toch allemaal weer wat militanter. Arie Vos had de Fokker Friendship van de KLU, die we al een aantal keren in verschillende stadia van aanbouw gezien hadden, nu compleet op tafel staan, en er stonden, van verschillende maar beide door mij niet geidentificeerde bouwers, een Texan (hier beter bekend als Harvard) en een Texan 2 trainers. Ik had zelf een CF-18 in speciale kleuren staan, terwijl Maarten van Ginkel voor het meer figuurlijke kleurrijk gekozen had met zijn 'Bommen voor bonen' display van een Venezolaanse BR20. Van Frank Burgers stond er een Scorpion.

showtafel

De ster van de show was echter de Fokker Friendship van George, uitgedost in een fantasie uitdossing van bankbiljetten; veel kleur, en duidelijk rijk genoeg om geld als behang te gebruiken. De bankbiljetten waren custom decals; hoe hij ze er zo strak op gekregen heeft, blijft verbijsterend. Met dit model won hij welverdiend de wedstrijd.
Tweede plaats was voor de Cadillac van Henk Radstake, en ik ging zelf aan de haal met de derde plaats voor mijn tiende regiment huzaren.

Voor volgend jaar heeft het wedstrijdcommite besloten een kalender te gaan maken met daarop foto's van de bouwers met hun favourite model. Uiteraard word met spanning uitgekeken naar de inzendingen.

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

Naast de wedstrijdtafel waren er natuurlijk ook nog 'normale' modellen. Peter Ibes had zoals gebruikelik een fikse collectie bij zich, een Ford Trimotor, Martinsyde Buzzard, Cierva autogyro, Envoy, Dornier Merkur, DH9 en DH4. Rob de Bie had een tweetal drones meegebracht, en Hans Ooostendorp een Me109 in Zwitserse kleuren, met lopende motor. Hugo Petiers leverde een CH53, en uit dezelfde familie stonder er maar liefst twee zeilboten, een historische van Hugo, en de Black Pearl van Isa. Die laatste had al vrij snel een F-16 te pakken gekregen, en zat die, ongestoord door al die ouwe mafketels, voor in de winkel in elkaar te knutselen, terwijl Alicia met enige hulp een Lego(?) helicopter in elkaar zat te klikken. Tot slot stond er van Danny Klaare een paar grote stalen katten, een Panther en een Tiger.

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.