Verslag regiodag 27-05-2018

bij Godfried Scheijvens


Het was een regiodag met een drukke agenda dit jaar bij Godfried.

showtafel

Natuurlijk hadden we onze gewoonlijke activiteiten, zoals daar zijn bijkletsen, genieten van de hapjes, en laten zien wat we zoal met plastic uitgehaald hadden de laatste tijd. Er stond een gevarieerde en indrukwekkende verzameling gebouwd materiaal op tafel. Hans had een Hurricane meegebracht, die net wel of net niet een kandidaat was om voor lam vleugeltje uitgemaakt te worden. Uiteindelijk besloot Hans dat er niet genoeg aan gerepareerd had hoeven worden aan dit voormalige afdankertje. Gerard Boersen had vignetjes meegebracht van een NF-5, F-16 en RJ85. Paul had eens iets heel anders meegebracht, een ijsbreker van de Amerikaanse kustwacht. Daarnaast stond er een fraaie Lysander van zijn hand. Frank bracht een bijna complete P-51 mee, zoals gebruikelijk op allerlei subtiele manieren verbeterd met onderdelen uit eigen fabriek.

Hoog op de agenda stond ook overleg over ons ESM2019 project. Dat trekt nog steeds nieuwe mensen binnen, en het is best een klus om het allemaal georganiseerd te houden zonder tureluurs te worden (met tureluurs worden is makkelijker, maar ik ben daar geen voorstander van). Dan kom je d'r ook weer achter dat een maquette toch effe anders is dan een los model; d'r is in een grote groep lang overlegd over betonplaten, die dan toch complexer blijken dan je zou denken. Gelukkig kwamen ze er uit, en kon Gerard met een werkbaar plan huiswaards keren.

showtafel

Godfried had ook ruimte gemaakt om te bouwen, en daar werd gretig gebruik van gemaakt. Mario toonde daarbij aan koppiger te zijn dan oude plasticlijm. Maarten had een half gebouwde B-10 meegesleept waar een bommenrek scheef, maar wel heel stevig van gemonteerd was, en dat er dus eigenlijk af moest. Mario vond dat een uitdaging. Na enige minuten grimmig krassen begon het geginnegap over dat ding nooit van z'n leven loskrijgen en zo, en nog wat later dreven de gesprekken al weer een compleet ander zijspoor in. We waren Mario en zijn bommenrek al weer een beetje vergeten toen een krakende klik aankondigde dat ze elkaar niet vergeten waren, en dat het bonnenrek zich overgegeven had..

Last but not least was er ook nog de afsluiting van ons Lamme Vleugeltjes" wedstrijdje, waarvoor ik jullie graag door verwijs naar de speciaal daarvoor ingerichtte pagina's.

Met zoveel te doen was het maar goed dat we het grootste deel van de middag lekker weer hadden, en we dus in de tuin konden zitten. Godfried en Geertje, bedank voor de gastvrijheid.

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.