Verslag regiodag 28-10-2018

bij Geert Heijl


Van de oostrand van de regio, in één sprong helemaal naar de westrand. Volgens onze regiohistorici zelfs over de rand, maar dat is allemaal prima in het kader van onze plannen voor totale plakwereldheerschappij. Of zoiets. Hoe dan ook, we vinden allemaal dat Geert bij regio Zuid hoort, en dus doen we daar fijn af en toe een regiodag.

Zoals gebruikelijk hadden we een leuke opkomst, met mensen uit alle hoeken van de regio. Met de ESM voor de deur, en plannen voor die van volgend jaar in uitvoering, was er natuurlijk geen gebrek aan onderwerpen om over te kletsen. Daarnaast had Gerard Boersen een modelbouwer in Tilburg ondekt die zijn zolder omgetoverd had in een waar ruimtevaartmuseum vol prachtige modellen, bijna zonder uitzondering scratch built. Veel verhalen en fotos natuurlijk, maar helaas geen live optreden. Zou ook best moeilijk geweest zijn, want alle aanwezigen vroegen zich met enige vertwijfeling af hoe een dergelijke collectie zonder schade uit die zolder te peuteren zou zijn, en weer terug. Wel jammer dat de bouwer zelf niet aanwezig was, maar Gerard was van plan contact te houden, dus wie weet.

Modellen stonder er natuurlijk ook. Van Gerard stonden er een Starfighter en een Ford Trimotor. Paul had een Meteor, F-27 en Beaver meegebracht, en het eerste bouwsel van ons ESM2019 project (super geheim, dus geen foto). Leon had een in aanbouw zijnde F-18 en Vampire bij zich, en zelf was ik er eindelijk in geslaagd mijn Airfix Phantom klein te krijgen. Van Geert stonden er uiteraard auto's, veel en mooi, de Porche zelfs twee keer, normaal en ei-genaardig. Kladblok noch geheugen vertellen mij wie de SF versie van Yamato meegebracht had, maar ook die zag er smakelijk uit.

Rob

showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel
showtafel showtafel showtafel showtafel showtafel

terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.