Verslag van de regiobijeenkomst op 27-10-2019

bij Frank Burgers


Het blijft een rare business, dat draaien van regiodagen. Soms lijken alle voortekenen perfect, en komen er uiteindelijk maar een paar mensen opduiken. En soms lijkt alles heel normaaltjes te zijn, en valt alles helemaal per ongeluk perfect op zijn plaats. De regiodag bij Frank was een van die laatsten. Behalve de 'usual suspects' kwam er gauw een half dozijn bouwers opdagen die we al een hele tijd niet gezien hadden. Waren die allemaal tegelijk binnen gekomen, hadden we als haringen in een ton gezeten, maar helemaal ongepland was er door de dag precies genoeg verloop om de boel in wisselende samenstelling gezellig druk te houden. Een heel geslaagde dag, die dan ook flink uitliep.

De modellen waren een mengsel van de generale repetitie voor de ESM display, en een bonte collectie andere bouwsels. Helaas zijn met aantekeningen met de noorderzon vertrokken, dus wat volgt is wat mijn geheugen er nog van kan brouwen..

Van de ESM modellen waren mijn nog immer in productie verkerende Dakota, de Harvard van Gerard, de Fokker S-14 van Paul, de T-33 van Leon, en de Hunter van Hans. Volgens mij was ook de grotere schaal Hunter van Hans, en ik weet vrij zeker dat de F-18 van Leon was. De Stiletto, Ferguson tractor, en de Apollo command module waren van Henk. Over de rest van de modellen moet ik mij voorlopig in beschaamd zwijgen hullen.


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.