Verslag van de regiobijeenkomst op 12 september 2021

bij Frank Burgers


Voor de regiodag in september waren we te gast bij Frank, en het is niet minder dan toepasselijk dat de ster van de modellentafel zijn grote liefde onder de vliegmachines, de Phantom van Soesterberg waar hij zelf ooit in mee heeft mogen vliegen was. Groot ook in een andere betekenis, want een Phantom in 1/32 is best een flinke knaap. Hoewel het overgrote deel van het werk door Frank gedaan is, was het stiekem toch een heel klein beetje een team klus; een deel van de decals komt uit mijn keuken, via referentie foto's die door Hans verzorgd werden. Ook van Frank waren de 109, en (als mijn geheugen me nu geen flater laat slaan) het M-16 geweer en de Spitfire.

Op een heel andere manier had Mario ook iets bijzonders op tafel staan: twee Ferguson tractors, eentje gebouwd en eentje in onderdelen in de doos. Dit model is een stukje modelbouwgeschiedenis, het eerste schaalmodel bouwpakket van Airfix.

Johan tekende voor de Fokkers G-1 en TV. Hans had een 109 en Staggerwing in aanbouw bij zich (en een appeltaart die het foto rondje niet gehaald heeft). De Sherman was (wederom volgens mijn rammelende geheugen) van Arie.

Al met al een gezellige dag, voor gasten en gastheer. Ik realiseer me dat ik me veelal op de modellen richt in deze stukjes, maar uiteindelijk gaat het om de mensen, en dat mag ook wel eens gezegd worden.


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.