Verslag van de regiobijeenkomst op 10 oktober 2021

bij Godfried Scheijvens


Het begon al weer zo'n beetje de normale routine to worden, iedere maand een regiodag. En toch zagen we, denk ik, nog de sporen van lange tijd stilgelegen hebben, relatief oude projecten, of zoals ook deze keer, grote projecten die dan ineens in volle glorie op tafel staan.

Zo had deze keer Gerard Boersen een collectie hele vroege vliegtuigen op grote schaal meegebracht. Een Bristol Boxkite (1910) op een fraaie ondergrond, een Avro type D uit 1911 (de andere tweedekker), een Antoinette (het toestel met de enkele skid voor) uit 1908 of 1909, en een Deperdusin (dubbele skids) uit 1910 of 1911. Modellen die je eigenlijk nooit ziet, en nu ineens vier tegelijk op tafel. Daarnaast had hij nog een veel bekendere maar ook zeer fraaie tweedekker meegebracht, de Tiger Moth.

Johan had voor deze bijeenkomst een wat ouder, maar zeer indrukwekkend project uit de kast gehaald, een volledig scratchbuild flight simulator. De hexapod kan in alle richtingen bewegen, en de hele boel is verlicht en voorzien van bij elkaar passende slides voor het interieur. Eén ei is geen ei, dus hij heeft er twee gebouwd; de andere staat bij de fabrikant van de echte hexapods..

Behalve de simulator had hij ook een F-16 en een Nederlandse drone bij zich. Johan stuurde me na de bijeenkomst een setje foto's op. Normaliter zou ik zijn betere foto's hier gebruikt hebben, maar omdat ze zo goed laten zien hoeveel verschil een geposeerde foto met achtergrond kan maken voor de presentatie van een model ten opzichte van een 'in het wild' foto, heb ik ze hier naast mijn foto's van de bijeenkomst zelf gezet.

Leon had een Sherman in aanbouw bij zich, terwijl Arie voor de grondtroepen een tweetal jeeps, een verbouwde Stuart tank en een Sdkfz 222 leverde. Daarnaast stond er van hem een tweetal Chinooks en een B-10. Hans had de Staggerwing, die de vorige keer nog in aanbouw was, meegebracht, en van Maarten stond er een Blenheim. Zowel Heimen als ik zelf hadden een Dakota op tafel staan, al zal de mijne nog een keer op herhaling moeten als hij wél klaar is.


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.