Verslag van de regiobijeenkomst op 19 juni

bij Godfried Scheijvens


Dit was ook een vaderdag zonder Corona-restricties wat maakte dat de regiodag enigszins rustig verliep bij Godfried. Ware het niet dat er onder de Felix-viervoeters andere plannen waren. Bij Godried wist ‘Hartje’ de aandacht te stelen van de modellen met een interactief show. Niet goed voor huismans bloeddruk. Regionale organisator Rob moest thuis een spelletje ‘verstoppertje’ meespelen met zijn ‘Moppie’ tot Hare Maauwesteit zich liet vinden.

Wie van huis af mochten waren Frank, Gerard, Heijmen , Leon, Mario en ik, zei de gek. Alleszins de moeite van het reizen waard want er was genoeg gesprekstof over nieuwe en geplande aanschaf van doosjes en de meegebrachte modellen. Min of meer op volgorde van binnenkomst: Godfried zelf schoof een Eduard-Profipack-doosje (art. 70131) 1/72 Fokker D.7 (OAW). Bij het openen mooi gedetailleerd plastic, voor beschilderde PE en een nog fraaiere decalset met keuze uit 2 opties Losange en 5 uitmonsteringen. En dat voor een luttel bedrag van €15,- in de Flash Aviation-winkel van Coen.

De auteur dezes moest er ook één hebben zodat oude prul de vitrine uit kan. Dat je oude prul niet altijd kunt weggooien bewees Godfried voor een ‘tweede kans’ met deze DeHavilland en Ford Trimotor modellen.

Leon bracht zijn eerste 3D printresultaten mee. We waren heel content met het resultaat. Een voorbeeldje van zijn 3D-print bij een dio liet een foto met F16 zien. Printen is één ding, een programma om van 2D een 3D te maken is een ander verhaal. Er is veel op de markt en het wordt steeds minder kostbaar. Een voordeel schijnt ook te zijn dat vele soorten printmateriaal minder onderhevig is aan veroudering zoals bij Resin. En het weegt veel minder zwaar. Een F4 ‘Spookie’ en ons aller ‘Polleke’ die traditiegetrouw door Mario was meegebracht, waren een leuk onderwerp om productie mee te maken!

Zover ik meekreeg had Mario geen model meegenomen, edoch goedgemaakt met mooie verhalen van de wisselende welgevalligheden van een verzamelaar van Airfix artikelen toen en nu! Wat natuurlijk veel losmaakte in het groepje. Nu even doorstappen naar de meegebrachte modellen: van 1/32 naar 1/48 was het voor mij deze keer de Revell (art. 4508) Me 110 G-4 conversie naar G-3 en een Academy (art. 2169) Nederlandse Hawker Hunter N-209 stonden op tafel. De 110 was een mooi project om het Duitse vlekkencamouflage op de romp en de uitlaatuitstoot onder de knie te krijgen.

Frank heeft zich lekker uitgeleefd met een Sabre (art. CT001) ‘Angry Phoenix‘ AIM54 Missile, het model is nu voor €24,95 verkrijgbaar bij Aviation Megastore. Er zitten er twee sets in de doos. Niet op schaal. Het is gewoon modelbouwplastic met een leuk decalsetje en veel gein voor Grumman F14 bouwers!

Tenslotte kwam Heijmen als laatste over de drempel met zijn 1/72 Italery art. 1446 P-38J Lightning ’Miss Ann’ in een nog weinig gezien jasje: Flight Bleu FS 35190 bovenzijde en zwarte FS 37038 onderzijde. Heel verrassend en Heijmen scoorde punten hiervoor.

Tot zover dit relaas en ga ik van het toetsenbord af. Geertje, Godfried en Hartje, bedankt voor de leuke sfeer en de gulle gastvrijheid.

Hans


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.