Verslag van de regiobijeenkomst op 23 juli

bij Hans Oostendorp


We hadden er prachtig weer voor, deze keer bij Hans. Normaal boeit dat niet zo voor plasticvreters, maar het gaf een heerlijke luie zaterdagmiddag sfeer aan het gebeuren, geholpen door Katootje de kat, die totaal onverstoord door al die rare snuiters door huis en voortuin scharrelde. Het hielp ook enorm met de expeditie naar de modelbouwzaak tegen het eind van de dag.

Maarten had een Prage AH-IV tankette meegebracht, en van Leon stond er een F-16. Van mij stond er een koppeltje Sea Harriers, van respectievelijk Hasegawa en Airfix. Op de foto's is het misschien niet te zien, maar de verschillen tussen de twee theoretisch gelijke modellen zijn nogal fors, zelfs als we de beschildering vergeten. Van Hans Berfelo waren er twee Lockheed Hudsons, een Mk1 en een Mk4. Van Godfried tenslotte stond er een Jeep in aanbouw.

Het was ook zo'n dag waarop duidelijk werd dat je deze hobbie niet altijd bloedserieus hoeft te nemen, althans, niet voor de onderwerpen (voor de uitvoering zijn we natuurlijk net zo fanatiek als anders; humor is een serieuse zaak). Mario had een (heruitgave van?) een klassieke Snoopy in tweedekker meegebracht. Ik zelf had een Mathilda tank op tafel staan, gebouwd uit een imitatie Lego doos. Leon had een 3D geprint konijn in volle middeleeuwse bewapening meegebracht. Hans had zijn Ford Mustang, in de kleuren van P-51 Mustang "Old Crow" van stal gehaald, compleet met pin-up juffertje, honden, katten, en door het beton zwemmende haaien.


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.