Verslag van de regiobijeenkomst op 21 augustus

bij Frank Burgers


De regiodag van augustus was dit jaar Frank en Susan. Zoals gebruikelijk betekende dat roddelen over plastic in huiskamer sfeer.

De 'usual suspecs' waren uiteraard van de partij. Mario had zoals gebruikelijk Polleke mee laten liften, in gezelschap van Snoopy. Hans had een 1/48 (denk ik) Voodoo meegebracht, vooralsnog met open dak, maar ongetwijfeld wordt dat heel binnenkort overdekt. Maarten bracht een Berlit 933 auto mee. Dit was een klein 3D geprint model. Tegenwoordig niet zo uitzonderlijk meer, maar de ontwerpers hadden blijkbaar niet nagedacht over beschildering; Het hele model bestond uit precies één onderdeel, en het interieur had Maarten door de ramen moeten schilderen.

Met het oog op een bouwdag met kans op binnenlopers de zondag na de regiodag bij Historama had ik een aantal belachelijk goedkope kits van Plastyk gekocht, om eens te kijken of die werkbaar waren voor beginners. Als er iemand bij zit die de bouwvolgorde bij kan sturen is de Iskra daarvoor misschien werkbaar, maar de andere twee kits waren ronduit rampzalig. Better luck next time...

Willem Holscher bracht een F-5F in aanbouw, en een Rufe, een Zero met drijvers, mee. Van Marcel stonden er een Nakajima Ki-43 "Oscar" en een Polikarpov I-16.

Het thuisfront had zich natuurlijk ook niet onbetuigd gelaten. Van Frank stonden er een grote Tomcat, vergezeld van een uitvergrote versie van één van de bijbehorende Phoenix raketten, die duidelijk niet kon wachten om losgelaten te worden op een nietsvermoedend luchtdoel, en daar een paar hele grote happen uit te nemen. Van Susan stond er een poppenhuis. Het huis zelf is een custom built van een huizenbouwer, die ze dan 'casco' oplevert. Susan is bezig er een woning/werkplaats van een ouderwetse speelgoedmaker van te maken. Daar gaan we hopelijk nog meer van zien..

Rob


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.