Verslag van de regiobijeenkomst op 25 september

bij Geert Heijl


Eindelijk kon na 3 jaar weer MOWS-dag (Modellen Ouwehoeren Worstenbrood Soep) oftewel een regiodag bij Geert gehouden worden. De vleugel werd omgetoverd tot, waarschijnlijk de duurste, showtafel van de IPMS. Na aanvankelijk een viertal afmeldingen stroomden toch nog 11 bouwers binnen. Cyberpolleke stond prominent in het midden tussen de meegebrachte modellen, dat waren van:

Maarten: 1/72 Citroën Traction Avant van ACE in de uitvoering van VFI (Franse binnenlandse strijdkrachten)
Johan: 1/48 intussen zeer befaamde Westinghouse kippenkanon en 1/72 DC8-30 van MachII in de KLM 1982 uitvoering
Gerard: 1/48 P-51K Mustang 307, in de uitvoering zoals hij zelf de 1/1 versie op GilzeRijeen gerestaureerd heeft, 1/72 Chinook van Italeri met daarbij een 1/72 Dingo pantserwagen, 1/32 Lockheed Starfighter D-8145 KLu van Revell, 1/32 F-16 J-146 KLu van Revell en, 1/25 1957 Chevrolet Belair van AMT in de uitvoering zoals die op Gilze Rijen gediend heeft
Paul: 1/48 Hellcat van Hasegawa
Geert: 1/43 Pagani Huayra van Airfix, spiksplinternieuw model, 1/43 Bugatti Chiron van Airfix, iets minder spiksplinternieuw model, 1/32 Porsche GT3 van Hornby met sterke drank decals gebaseerd op de welbekende Pink Pig 917, en 1/24 Toyota Landcruiser Phillippine Taxi van ESCI, uit de 50 jaar ESCI groepsbouw

Het plaatsen en bekijken van de modellen werd vergezeld van het ronddelen van de diverse literatuur, boekbesprekingen, de oh’s en ah’s van ieders avonturen met hele goede, minder goede en ronduit slechte modellen. Het wel en wee van de wereld en onze kijk er op is besproken, de verwondering, correcter is het afgrijzen van de werking van ambtelijke processen kwam ter tafel evenals het verlangen, beter gezegd het smachten naar beursbezoek kwam uitgebreid aanbod en natuurlijk ook wat er zoal gebouwd is en wordt, wie wat onder handen heeft, de mooie kunstwerkjes die gemaakt kunnen worden met de 3D printer, waarbij de (on)mogelijkheden aan bod kwamen en ook zagen we diverse voorbeelden die tussen de koffiekopjes te vinden waren. Toen viel het woord op ‘bijzondere vormen van transport’ waarbij de gastheer zijn bijzondere project, de Bristol Blenheimneus op een Austin Seven chassis, kon laten zien, en nog bijzonderder, de Baron van Munchhausen op zijn kanonskogel, beiden zijn nog in aanbouw.

In 2019 was een regiodag op het vliegveld van Gilze Rijen waar we bij de KLuHV te gast waren, daar loopt een project om van alle vliegtuigen die bij de Luchtmacht gevlogen hebben vanaf den beginne in 1/72 en een groot diorama te plaatsen, diverse bouwers hebben destijds verschillende modellen meegenomen om die te zijner tijd opgebouwd weer terug te geven. Vandaag was het de beurt aan Geert om de door hem gebouwde Sopwith Pup min of meer officieel aan Gerard over te dragen. Met de woorden ‘een aanwinst voor onze collectie’ werd de Pup in ontvangst genomen.

Toen werden zo’n beetje alle modellen weer ingepakt leek het erop dat de regiodag ten einde liep, maar dat is het altijd nog even dit, oh ja en nog even dat, en de volgende keer, en weet je nog en zo kon het gebeuren dat ruim anderhalf uur later dan ‘gepland’ de laatste bouwer de deur achter zich dicht deed. Iets is pas ‘te lang’ als het vervelend wordt, maar daar was hier geen sprake van, we kijken terug op een heel gezellige, amusante, informatieve en dus plezierig regiodag. Dank aan alle bezoekers hiervoor.

Geert


terug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.