Verslag regiobijeenkomst 21 mei

bij Arie Vos


Zondag 21 mei waren we te gast bij Arie Vos in het pittige Berghem (onderdeel van Gemeente Oss, maar dat horen ze daar liever niet).Het was een lekker druk bezochte dag met meer dan twintig bezoekers uit alle hoeken van de regio en zelfs een enkeling van daarbuiten. Arie heeft een tuin die perfect is ingericht voor dit soort gelegenheden, dus we zaten allemaal lekker in de zon.

Er was genoeg om over te praten. Arie zet regelmatig Nederlandse militaire vliegtuigen en voertuigen in het zonnetje en onderzoekt hoe de detaillering verbeterd kan worden. Deze maand stond de As-532U2 Cougar helicopter in de schijnwerpers. Die zijn vlakbij gelegerd in Gilze-Rijen. Nederland heeft dit toestel onder meer ingezet bij anti-piraterij missies en zelfs in Irak om stembiljetten te vervoeren. Een voertuig dat tot nu toe behoorlijk onderbelicht is gebleven bij modelbouwend Nederland, maar dat beslist een aantal interessante beschilderingen en vooral leuke special markings heeft gedragen. Natuurlijk is er geen kit beschikbaar die precies de Nederlandse versie weergeeft, dus er wordt een hoop aan de bestaande kits verbouwd en toegevoegd om een correcte replica te krijgen..

We hadden ook Patrick, de uitbater van de Nijmeegse modelbouwwinkel Interhobby, over de vloer. Op zaterdag 5 augustus zal een groepje regioleden in de winkel een modelbouw demonstratie geven. Dit was een goede gelegenheid om de logistiek daarvan door te nemen en afspraken te maken.

De inwendige mens werd niet vergeten, we werden ruim voorzien van soep en lekkere broodjes.

Gebouwde modellen waren er natuurlijk ook. Bas bracht een FW190, een Djinn helicopter van Xtratech, een FT17 tank, door de Americanen gebruikt in China, en een Su 122I met figuur van Belgo Models mee. Erik had modellen staan van de Calypso en de Utrecht, een sleper van Weismuller waar zijn schoonvader eerste machinist op geweest is. Paul en Gerard brachten respectievelijk een Beaufighter en een Hellcat, en een Neptune mee.

Arie had, naast de reeds genoemde Cougar in aanbouw een Pilatus neergezet, en van Aad stond er een Spitfire. Hans had een P-40 meegebracht, en een F-16 in aanbouw. Eveneens in aanbouw was de Zero van Leon. Rob had een tweetal schubbenmonsters bij zich. Tot mijn schande ben ik kwijt wie voor de Brencarrier tekende.

Arie en Karin, hartelijk dank voor de ontvangst en natuurlijk Brabant Isolatie ook bedankt voor het beschikbaar stellen van de parkeerruimte.

Maarten en Robterug naar het begin van Polleke.
naar de AGENDA.