Verslag van de regiobijeenkomst op 7 juni

bij Ron en Angelique Brown in Mook

Ook dit jaar was er weer veel aanloop bij het tuinfeest van Ron en Angelique Brown. Naast modelbouwers uit de regio komen er altijd veel mensen uit de omgeving op het evenement af.
Omdat Ron ook actief is met zijn website trekt hij bovendien hobbyisten die anders de weg naar een IPMS regiodag niet zouden hebben gevonden.

Onder een grote partytent waren een aantal showtafels opgesteld waar meegebrachte modellen uitgestald konden worden.
Heimen Brons had een Focke Wulf 189 meegenomen. Het was het model van Condor, dat ook door MPM, Italeri en Revell verkocht wordt. Het is natuurlijk veel beter gedetailleerd dan het Airfix model, maar Heimen vond de passing wel slecht.
Peter Ibes had, zoals zo vaak, de grootste verzameling modellen bij zich. Hij vulde in zijn eentje een tafel. Vandaag had hij een Italiaanse tweepersoons Cr-42, een Belgische Cr- 42, een Roemeense Hurricane, een Tsjechische Avia S 199, een Egyptische Gladiator, een Belgische Gladiator, een SM-75 van Ala Littori en een Potez 621 van Air France.
Als toetje had hij een SM-91 van Supermodel in aanbouw meegenomen. Het toestel heeft een geheel nieuw interieur gekregen, dat er met een simpele klikbeweging nog uitgeschoven kan worden ook. Hiervan kunnen we binnenkort een bouwbeschrijving op internet vinden.

Godfried Scheijvens had een schitterende verzameling luchtfoto’s van zijn opa meegenomen. Die vloog voor de oorlog in Nederlandsch Indie en deed daar het fotowerk. Hij had daarnaast een aantal foto's van de vroege jaren van de Marine Luchtvaartdienst meegenomen. Hieronder vind je een link naar deze foto's.


Onze gastheer Ron had net een Nimrod af. Het toestel is bij de toegangsdeur voorzien van de symbolen van alle luchtmachten waar het op bezoek geweest is. Daarnaast had hij zijn luchtmachtbasis verbouwd tot B-17 basis.
Ron had van een eerdere bezoeker een drietal diorama’s gekregen. “Clear that beach”, een overvol invasiestrand in Frankrijk, “ One more cup of tea”; net geen ontmoeting tussen het Afrikacorps en de Longe Range Desert Group en “Bomb disposal”, een luchtmachtbasis met blindganger. De diorama’s bevatten zo ongeveer alle voertuigklassiekers uit de hobby.

Alex, de buurjongen van Ron en de jongste bezoeker, had zijn Revell Skyraider neergezet.

Hans Oostendorp had zijn gigantische Junkers 52 meegenomen (weer een stapje verder afgebouwd). Ik had uiteindelijk ook iets af kunnen maken en kon een Noorse Gladiator neerzetten.
Dit was echter maar een beperkt deel van het gebouwde plastic dat te bezichtigen was. De grootste bulk, 719 stuks, bevond zich in de twee Hangars van Ron. De collectie groeit gestaag, de duizend komt zo langzamerhand wel in zicht.

Angelique had de catering weer geweldig voor elkaar en was daarnaast druk aan het fotograferen. Een selectie daarvan is terug te vinden op de drie fotobladen bij dit verslag.

Bedankt voor de ontvangst, Ron en Angelique en tot volgend jaar!

Als je zo lang niet kan wachten, neem dan via Rons website contact op, dan je kan eerder komen kijken.

Verslag: Maarten van Ginkel

Foto’s: Angelique Brown en Maarten van Ginkel.


klik hier om de sfeerfoto's te bekijken
klik hier om de modellen te bekijken
klik hier om de diorama's te bekijken

klik hier voor de website van Ron Brown

terug naar het begin van Polleke.
naar het archief 2009.
naar de AGENDA.
terug naar het begin van deze pagina.